Hyra och inbetalning

Hyran betalar du i förskott varje månad, senast den sista vardagen i månaden.

Vi skickar ut hyresavier 3st var tredje månad som man betalar månadsvis. Vid betalning ange alltid korrekt fakturanummer.

Många tycker det är fördelaktigt att betala hyran via autogiro. Klicka på länken ansök om autogiro och skriv sedan ut blanketten, fyll i dina uppgifter och skicka ansökan till oss med post.

Om du inte betalar hyran

Om du får problem med att betala din hyra, hör av dig till oss direkt. Vi kan då ge dig råd och hjälp och försöka hitta en lösning innan det gått för långt.

Betalar du inte din hyra i tid medför det extra kostnader och kan dessutom skapa problem för dig i framtiden.

  • Det första som sker är att du får ett inkassokrav ca 10 dagar efter förfallodatumet. Redan här blir din hyra dyrare då det läggs på 180 kr. Även skuldränta tillkommer för varje dag som hyran inte är betald.
  • Betalar du inte inkassokravet inom 12 dagar kan ärendet gå vidare till Kronofogden. Detta innebär en kostnad för ansökan om betalningsföreläggande kombinerat med avhysning på 720 kr.
  • Därefter tillkommer en kostnad för delgivning på 1 500 kr.
  • Betalar du inte heller då Kronofogden kräver in pengarna riskerar du att tvingas flytta från din bostad och då debiteras du dessutom ytterligare 1 200 kronor i utmätningsavgift från Kronofogden.  I slutändan kan detta leda till flera tusen kronor i onödiga kostnader.


I slutändan kan detta leda till flera tusen kronor i onödiga kostnader.

Obetalda räkningar blir till betalningsanmärkningar. Dessa kan medföra att du får problem med att hyra eller byta bostad, låna pengar på banken, teckna mobilabonnemang, försäkringar m.m.